Regler

FANTASY FINNMARK – en fantasy fotball konkurranse med lokale lag og spillere!

Først må du registrere deg på nettsiden. Når du har sendt din registrering vil du motta en epost. Eposten inneholder en lenke du trykker på for å bekrefte kontoen. Når du har gjort det vil kontoen din være klar.

For å delta i fantasykonkurransen må man ha et sesongmedlemskap. Velg medlemskap her.

Hvordan spille

Sett opp ditt eget fantasilag bestående av 11 spillere. Spillerne henter du fra klubbene i 4. divisjon Finnmarksserien, og du setter dem inn i en formasjon med 1 keeper, 4 forsvarere, 4 midtbanespillere, og 2 angripere. Du kan velge inntil 3 spillere fra samme klubb.

Etter at du har valgt spillerne dine, venter du til kampene spilles. Du får poeng basert på dine spilleres prestasjoner. Når poengene er beregnet kan du se hvordan du ligger an i forhold til alle andre managere, og i forhold til de andre tilhengerne av ditt favorittlag. Når neste runde begynner kan du velge 11 nye spillere. Mellom rundene kan du bytte spillere så ofte du vil. Dette fortsetter til sesongen er over.

En spilleuke er ikke alltid det samme som en kalenderuke. Dette på grunn av kampene settes opp med noen “sene” kamper, f.eks. påfølgende mandag/tirsdag. Vi følger ikke det offisielle rundeoppsettet til forballkretsen, men plasserer kampene i spilleuker som hører naturlig sammen. Disse vil også kunne endres underveis, etter som kamper kan utsettes eller fremskyndes.

Spillere og deres posisjoner hentes ut fra fotball.no, noe som betyr at enkelte spillere ikke har draktnummer eller posisjon. Kun spillere med definert posisjon kan velges på ditt lag, draktnummer har ikke betydning.

Endringer på laget ditt må gjøres senest dagen før kampene, dvs. senest klokken 23.59 før kampdag. Du kan gjøre så mange endringer du vil, så lenge du ikke har flere enn 3 spillere fra samme klubb.

Poengsystem

Underveis i sesongen vil spillerne i Finnmarksserien score poeng for sine prestasjoner. Du vil få poeng basert på de spillerne du har i ditt eget fantasy-lag. Poeng registeres basert på kamprapporter som legges ut på fotball.no. I tillegg vil det innhentes informasjon fra lagene for data som ikke rapporteres f.eks. målgivende pasninger (assists). Det tas forbehold for at det ikke alltid er mulig å innhente data pga. årsaker vi ikke har kontroll på. Hvis det skjer vil det publiseres info fortløpende på nyhetssiden.

Score mål
Keeper/forsvarer, 7 poeng
Midtbanespiller, 6 poeng
Angriper, 5 poeng

Målgivende/assist
Alle posisjoner, 4 poeng

Rent bur/clean sheet
Keeper/forvarer, 5 poeng
Midtbanespiller, 2 poeng
Innbyttere får ikke poeng i denne kategorien

Startoppstilling
Alle spillere, 2 poeng

Innbytter
Alle spillere, 1 poeng

Poengsystemet er gjenstand for endring før sesongstart, og mellom sesongene.

Premier

Det deles ikke ut pengepremier i dette spilles. Her spilles om heder og ære!

Det kan bli aktuelt med annet enn pengepremier, f.eks. sponsorartikler. Følge med på bloggen underveis!